Populära festivaler världen över

Sommaren brukar vara festivalernas högtid i Sverige men det finns faktiskt festivaler och arrangemang året om och även utomlands. Vi tänker vanligtvis på musik när vi hör ordet festival men det finns också flera andra inriktningar som exempelvis mat. Den största festivalen i Europa sett till antalet besökare är den polska Pol’and’Rock Festival som arrangeras i staden Kostrzyn nad Odrą med närhet till den tyska gränsen. År 2014 lockade den hela 750 000 besökare. Just Pol’and’Rock Festival har gratis inträde men att åka runt på festivaler kan kosta en slant. Är du i behov av ett snabbt lån för resa och övernattning kan lendify ab vara ett alternativ att titta närmare på. Vill du besöka en ännu mer populär och välkänd festival är det till Kalifornien och Coachella du ska bege dig. Festivalen hålls årligen i april ute i öknen på Empire Polo Club och musiken är främst pop, rock, hiphop samt EMD. För mer information om artister, datum och nyheter rekommenderas ett besök på festivalens officiella hemsida. Flera reseföretag har möjlighet att erbjuda ett paketpris för boende, resa och biljetter till festivalen. Priserna kan skilja stort varför du bör titta igenom olika alternativ.

Åter till Europa och närmare bestämt England där du kan besöka den fem dagar långa Glastonburyfestivalen varje år. Musikfestivalen som främst inriktar sig på underground, pop och indiemusik har sedan starten år 1970 vuxit sig allt större. Den startades av Michael Eavis på Worthy Farm och första bandet som spelade var Led Zeppelin. Idag kan utöver musik även andra konstformer erbjudas som teater, poesi och dans. Du reser enklast hit med direktflyg från exempelvis Göteborg vilket endast tar strax över två timmar.

Vi fortsätter i Storbritannien där vi hittar Reading and Leeds Festivals. Egentligen är detta två festivaler som numera vuxit ihop till en stor. Leeds var ursprungsstaden och det var även här som den allra första musikfestivalen hölls. Musiken passar för dig som gillar punk, alternativ rock, metal och hardcore. Festivalen arrangeras årligen under augustis sista dagar.

För dig som hellre stannar på hemmaplan är troligtvis en av de mest populära festivalerna Way Out West som vanligtvis förkortas WoW. Den hålls årligen i Slottsskogen i Göteborg och är en så kallad stads- och dagsfestival. Hit kommer alla åldrar och hela familjer för att umgås, lyssna på bra musik och ha roligt. Under några dagar i mitten av augusti bjuds det på musikuppträdanden över hela staden men de tre största scenerna är belägna i den vackra parken Slottsskogen. Att åka till Göteborg från Stockholm eller Malmö med tåg tar endast tre timmar och bokar du dina biljetter i god tid blir priset ofta lägre. Du behöver ett festivalpass för att ta dig in på scenområdet. Se gärna aktuell info om band och priser samt håll dig uppdaterad genom [WoW:s hemsida:https://www.wayoutwest.se/].

Känner du för att lämna västkusten och dra dig norrut är Åre Session ett hett tips. Festivalen arrangeras varje år i april och har genom åren lockat artister som Timbuktu, Seinabo Sey och Fricky. Du behöver inga extra festivalbiljetter utan kan ta del av utbudet genom uppvisande av ditt skipass där priset ligger på omkring 1800 kronor upp till 2200 kronor.