Förläng festivalsommaren in på hösten

Sommaren är den årstid som de allra flesta förknippar med festivaler. Det hängs på sköna musikfestivaler och dansas nätterna långa. Dessutom finns det festivaler som passar allt från matintresserade till bilfantaster. Hela sommaren är helt enkelt en enda lång festivalfest. Bara för att sommaren är slut behöver det dock inte betyda att festivalsommaren är likaså. Du kan nämligen förlänga festivalsommaren in på hösten.

Under höstens månader pågår det fortfarande en rad olika festivaler att njuta av. Det kanske är lite kallare i oktober än i juli. Men med en bluegaz gasolvärmare, halsduk och jacka kan du få tillbaka sommarvärmen igen. Att gå på festival är minst lika roligt på hösten. Skillnaden är att här är det musiken och maten som värmer snarare än solen.

Vilka festivaler är det då som drar igång under hösten?

Norrköpings Folkmusikfestival

Om du är ett stort fan av folkmusik, då får du inte missa Norrköpings Folkmusikfestival. Denna musikfest går av stapeln i början av oktober, alltså i tid med att hösten dragit igång. För 16:e gången i rad fylls staden med fantastiska artister.

Du kan bland annat lyssna på Lunnefolk, Klintetten, Folkmusikens Queen B och Soroor Notash. Alla spelar de såklart folkmusik. Det finns även workshops, dans och visstuga att gå på.

Ibiza Rocks

För dig som vill dansa av dig de sista sommarkänslorna har chansen på Ibiza. I slutet av september håls nämligen Ibiza Rocks vilket är en festival med dance och popmusik. Ibiza Rocks är den ultimata festen som firar den gångna sommaren. Detta är den sista festen innan poolfesterna avslutas för hösten.

Oktober Fest

En annan festival du absolut inte får missa under slutet av september till början av oktober är Oktoberfest. Denna festival hålls i Tyskland och är känd världen över.

Oktoberfest är en ölfestival i München, men det finns även gott om musik och god mat att njuta av. Varje år dricks det över sju miljoner lite öl under denna fest. Denna 16-dagars festival kommer bjuda dig på allt vad Tyskland har att erbjuda. Öltält, livemusik och sex miljoner besökare ger en lovande fest.

Equinox Festival

Om du vill ta dig över till England kommer du finna Equinox festival. Här håller över 100 band och artister till under några festliga dagar. På sex olika scener kommer du se band såsom Inner Terrestrials, Dub Pistols, Gong, Kangaroo Moon och System 7. Festivalen pågår i slutet av september.

Förutom all musik kommer det även finnas eldshower, workshops, ett område för healing, eldstad och mycket mer. Dessutom kommer det finnas en hel del mat för såväl veganer som köttätare att välja mellan.

Sommaren slutar när…

…du säger att den ska vara slut. Bara för att Sverige fylls av kalla vindar och gråa moln betyder det inte att sommaren är över. I sydligare länder pågår sommaren och dess roliga festivaler bra mycket längre än i Sverige.

Se därför till att utnyttja detta och ge dig iväg på de roliga festivaler som hålls runt om i Europa. på så sätt kan du njuta av sommarfestivaler extra länge.