Festivalmat – inte bara ravioli på burk!

Festivaler i all sin ära – alla har de sina egna utmaningar med väder och vind, ljudkvalitet och uppsättningar som ska attrahera gästerna. Inte minst av allt är maten på festivalen viktig. För gästerna som spenderar hela dagar eller till och med flera dagar i rad med övernattningar är maten en stor del av upplevelsen. Flera festivaler har förstått vikten av att servera bra, spännande mat till gästerna och satsar mycket på detta för att göra gästerna nöjda.

Modern snabbmat på festivaler runt om i landet

Idag har fenomenet Foodtruck kommit till Sverige med besked. Du hittar dessa välutrustade små lastbilar, ombyggda för att producera och servera bra, så kallad snabbmat, av hög klass, mer eller mindre året om. De flesta Foodtrucks har eget tema såsom hawaiiansk mat, kinesisk mat, burgare eller strömmingsluckan. Enkelt, snabbt och gott! Dessa ser man naturligtvis på flertalet av de större återkommande festivalerna under somrarna. Ibland tar festivalerna ett större grepp kring maten, som exempelvis Way out West i Göteborg.

Way out West sticker ut näsan för mat på festivaler

De är stora arrangörer med ambitiösa musikakter på ett flertal scener runt om i Göteborg. På det största området, Slottsskogen i Göteborg, har arrangörerna satsat stort även på maten och lanserade redan 2012 en helt köttfri festival. Det blev en del upprörda röster och kanske några lätt hungriga magar, men i det stora hela en lyckad satsning. Från och med år 2018 har all deras mat och dryckesutbud övergått till att bli helt veganskt

Det finns ju även de som är fans av snabbmat eller till o med kanske fyller år på festivalerna. Då kan det vara lite svårt att ställa sig och baka en tårta till sin kompis eller hitta inspirationen till något annat gått som finns i närheten. En lösningar som funkar är att beställa något från dintarta.se. Numera får man dessutom poäng i tårtklubben på dintårta så att man kan få delta i häfta event eller få rabatter och liknande. på Dintårta kan man beställa tårtor vilka dessutom klarar sig väldigt bra i frakt och förvaring vilket behövs om man ska kunna få in det på festivalområdet.

Matutbud på festivaler runt om i landet

Matutbud på festivaler runt om i landetÄven om inte festivalerna har tagit ställning i någon speciell riktning är utbudet idag oftast bättre än bara för några år sedan. Gästerna har högra krav och kan också tänka sig att betala lite mer för sin mat. Matutbudet brukar som standard vara hamburgare och olika tjockare korvar med bröd, sallad och andra tillbehör. Tunnbrödsrullar och matiga baguetter är alternativ som fungerar att servera kallt. Självklart färdigpackade sallader eller under kyliga månader en varm soppa. Möjligheterna och alternativen är många.