Bli en mästerpackare inför festivalen

 

bra på att packaLängtan efter sommarens festival ger dig säkert bilder i huvudet av sol, korta shorts, grönt gräs och somriga drinkar. Är du dock en van festivalbesökare så känner du såklart till att ingen festival är komplett utan ett riktigt regnoväder. Ständigt behöver man vara beredd på alla sorters väder samtidigt som man vill bära med sig så lite packning som möjligt. Låt oss här dela med oss av några tips för hur du optimerar din packning inför nästa festival.

 

En festival kan som sagt bjuda på alla typer av väder och detta behöver man såklart ta i beaktande när man packar sin väska, läs mer på wikipedia vad en festival är. Ett av de mest grundläggande plaggen när det kommer till att hantera regn på festival är regnponchon. Den tar minimalt med plats och har en mycket bra förmåga att hålla dig torr vid lättare regn. Engångsvarianten kan vara svår att återanvända så det är lika bra att packa med sig en poncho för varje dag som festivalen pågår då dessa sällan kostar mer än några tior. Någon form av keps eller hatt är också ett bra allround-plagg som funkar som skydd både mot sol och regn.

festival kläderNär det gäller kläder är det ju såklart viktigt att vara snygg om man är på festival. Därför kan man planera sin klädstil utifrån hur man vill se ut och därefter komplettera med ett underställ i väskan ifall det skulle bli riktigt kyligt om natten. Då kan man alltså hålla sig varm samtidigt som man är snygg, vilket ju är helt fantastiskt såklart. Man bör ha i åtanke att alla plagg kan komma att bli blöta vid regn så låt dig inte vara beroende av ett specifikt plagg utan se till att ha ett torrt ombyte. På fötterna är ett par enkla sneakers lätta att packa med sig och fungerar utmärkt vid fint väder. Man behöver inte ta med sig fler par skor än nödvändigt då dessa tar ganska stor plats i väskan. Fokusera på ett par skor vid torrt väder och ett par för blött väder. Vid det sistnämnda är ett par trendiga gummistövlar det allra bästa. I övrigt bör du fimpa paraplyer och stora hårsprayflaskor då man sällan får ta med dessa in på festivalområdet. Istället kan du ta med en tom vattenflaska, men räkna med att du inte nödvändigtvis får ta med dig korken.

När du har lagt fram din packning inför resan behöver du såklart en väska. Om du surfar in på resväskor.se och kollar in deras sida med epic resväska kan du hitta olika varianter av ryggsäckar som kan komma väl till pass när det väl är dags att börja packa. Föredrar man hårda resväskor med hjul har Epic ett flertalet tåliga varianter i olika färger. Dessa passar utmärkt om man vill ha ett bra skydd mot sin packning och om man bor på hotell eller liknande. Har man planerat att bo i tält eller enklare boende kan en mjuk väska vara att föredra. Du kan hitta ryggsäckar från Epic som har flera innerfack för optimerad packning samt en yttre ficka för vattenflaskan som du har skruvat av korken på. Det finns också ett gäng andra resväskor på resväskor.se om du inte gillar just epic.

Med dessa tips är du nu redo att lägga fram väskan och visa att du är en mästerpackare.