Bästa festivalerna i Europa 2018

Det är inte lätt att välja ut de bästa men placerar sig på listan gör Roskildefestivalen i Danmark. Med bara några få år kvar till sitt 50 års jubileum är Roskildefestivalen fortfarande en av Nordens största musikfestivaler. 100 000 besökare letar sig fram till danska Roskilde varje år och festivalen har över 30 000 anställda och volontärer till sitt förfogande. Andra platsen tas av Creamfieldsfestivalen i England som år efter år tilldelats olika priser för sitt presterande. Festivalen ståtar med kända artistnamn och erbjuder ljusshower i kombination med dance-musiken.

Tredje och fjärde placering

En annan som placerar sig på top sju-listan är Jazzfestivalen i Montreux, Schweiz. Festivalen håller på två veckor i den vackra staden vid Genevesjön. Närheten till Alperna gör staden väldigt attraktiv för både skidåkare och strandliggare, och festivalen lockar över 200 000 besökare varje år. En annan placerare på listan är Szigetfestivalen som har dubbelt så många besökare, nämligen 400 000 varje år. Festivalen hålls på en ö i Budapest som ligger mitt ute i floden Danube och heter Obudai-sziget. Festivalen är känd för sina ljusshower och det blandade musikutbudet.

Fjärde och femte placering

En lite lugnare festival med bara 60 000 besökare per år är Flow-festivalen i Finland. Festivalen har stort ekologiskt fokus och är noga med avfall och koldioxidutsläpp. Anledningen till det lägre publikantalet beror mer på den geografiska placeringen än festivalen i sig som håller på i två dagar. Femteplatsen tas av Norge och Øyafestivalen. Med sin lämpliga placering mitt i Oslo är Øyafestivalen en favorit för många och erbjuder förutom uppträdanden många evenemang och roligt att hitta på. Festivalen håller på i fyra dagar och är verkligen något att uppleva.

Sjätte och sjunde plats

FestivalenVarma sprakande Barcelona hittar sin plats på listan med den populära Primavera Sound-festivalen. Staden i sig påminner om en pågående festival med alla sina klubbar och sitt sprudlande nattliv. Festivalen är fantastisk och har den allra senaste musiken. Förutom artistuppträdanden pågår många andra evenemang under festivalen. Sjunde platsen tas av rockfestivalen Download Derby som hålls på Donington Park i Leicestershire, England. Festivalen har uppträdanden av världens största rockband och är verkligen värd att besöka om du vill se stora namn som Ozzy Osbourne och Guns n’ Roses. Sju fantastiska festivaler att välja på 2018!

Kostnaderna för festivaler

Det kostar som bekant lite att besöka olika festivaler, kanske inte direkt i festivalkostnader. Men det är inte helt gratis att ta sig dit festivalen är, hitta boende, äta mat och kanske ordna med någon utflykt i samband med festivalen. Pengarna är något som går åt ganska friskt även inne på festivalområden om man tänker sig att man ska vara där hela tiden. Man måste trots allt äta och kanske köpa lite dricka. Nuförtiden är dock inte allt för komplicerat att lösa det här, att låna pengar är inte svårt vilket kan vara ett alternativ? Kanske är det mer saker du måste göra under sommaren som du kan passa på att göra om du lånar upp lite pengar. Men tänk såklart på att det är viktigt att du inte lånar pengar om du inte har möjlighet att betala tillbaka med ränta därefter. Läs gärna mer om olika rekommendationer innan du tar lån eller rådge kanske med en bank.